Marinela Sarbu
160 vizualizări 20 apr 2019

Atacatori neidentificaţi au deschis focul vineri seară, după ce au venit să caute un bărbat într-un bar din sud-estul oraşului Minatitlan, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului din Veracruz.

Şapte bărbaţi, cinci femei şi un copil au murit în timpul atacului, care a avut loc aproape de rafinăria de petrol a lui Minatitlan, una dintre cele şase deţinute de compania de stat Petroleos Mexicanos (Pemex). Alte patru persoane au fost rănite, a anunţat guvernul de stat într-o declaraţie.

Motivul atacului nu este cunoscut, a precizat purtătorul de cuvânt.

Bărbatul pe care îl căutau atacatorii au fost identificat ca fiind proprietar al unui bar în oraş, au transmis autorităţile. Atacul a avut loc în timpul unei sărbători de familie.

Nu se cunoaşte momentan dacă bărbatul căutat era cel care deţinea barul în care a avut loc atacul şi nici dacă era prezent în acel moment.

Hugo Gutierrez, şeful serviciului public de securitate din Veracruz, a declarat pe Twitter că a fost lansată o operaţiune de prindere a persoanelor responsabile pentru asasinate.

Lopez Obrador a preluat mandatul în decembrie promiţând reducerea violenţei în Mexic, unde mai mult de 200.000 de persoane au fost ucise de la sfârşitul anului 2006 în războaie brutale pentru teritorii între cartelurile de droguri şi confruntările lor cu forţele de securitate.

 

Citește și: