Andrei Vacaru
118 vizualizări 30 oct 2019

„Mai mulţi indivizi au fost implicaţi într-un schimb de focuri cu poliţiştii, iar 17 dintre ei au fost împuşcaţi. Ei au fost transportaţi la spital, unde s-a constatat că erau decedaţi”, a explicat Secretariatul pentru Securitate al statului Amazonas prin intermediul unui comunicat.

Operaţiunea Poliţiei a vizat „interceptarea unui grup de traficanţi care se pregătea să îşi ucidă rivalii din altă grupare pentru a prelua controlul asupra punctelor de vânzare a stupefiantelor”, se arată în comunicat.

Nordul Braziliei este afectat de numeroase conflicte sângeroase între grupări rivale de traficanţi de droguri, deoarece este o zonă strategică pentru transportul cocainei care provine din Columbia, Peru sau Bolivia. Conflictele dintre aceste grupări au provocat în ultimii ani mai multe incidente grave în închisorile din Brazilia, în mod special în ianuarie 2017, când peste 100 de deţinuţi au fost ucişi în urma unor revolte în penitenciare. La finalul lui iulie, 57 de deţinuţi au fost ucişi în Altamira, în statul Para.

 

Citește și: