Marinela Sarbu
7323 vizualizări 30 mai 2019

Nava a fost ancorată în apropierea clădirii Parlamentului ungar şi a fost lovită de un alt vas de agrement, apoi a fost acufundată în fluviu din cauza unor curenţi puternici în urma unei furtuni care s-a produs la Budapesta.

Mass-media din Ungaria anunţă că ar putea exista mai multe victime în urma accidentului.

Agenţia naţională de ştiri MTI a citat compania de transport maritim care a tranmsis că vasul transporta 34 de persoane, inclusiv echipajul, majoritatea turişti din Asia.

Poliţia şi serviciile de urgenţă nu au reuşit să verifice numărul morţilor şi răniţilor.

Mai multe persoane au fost transportate la spital, au declarat pentru televiziunea maghiară M1 reprezentanţii poliţiei şi ai serviciului de ambulanţă.

M1 a anunţat că 14 persoane au fost scoase din apă până acum, iar şapte dintre ele au murit.

La bordul navei se aflau 33 de turişti şi doi membri ai echipajului.

Dunărea a inundat zona, prodcându-se curenţi puternici, iar în Budapesta plouă abundent, ceea ce îngreunează eforturile de salvare.

Poliţia din Ungaria a demarat o anchetă 

Autorităţile ungare au demarat o anchetă după ce o navă cu zeci de turişti la bord s-a scufundat miercuri noapte în Dunăre, la Budapesta, a informat joi un purtător de cuvânt al Poliţiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Cel puţin şapte persoane au murit, iar 21 de turişti sunt în continuare dispăruţi.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că ambarcaţiunea s-a scufundat imediat după ce a avut un accident cu o altă navă de pasageri.

Ministerul de Externe al Coreea de Sud a informat că toţi cei 33 de turişti aflaţi la bordul navei erau cetăţeni sud-coreeni, iar 19 dintre ei lipsesc.

Doi membri ai echipajului sunt de asemenea dispăruţi.

„Căutările pentru persoanele dispărute sunt desfăşurate de-a lungul Dunării în toată Ungaria”, a informat un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri.

Foto: Facebook / Tim Valle

Citește și: