Silviu Bănilă
2885 vizualizări 21 oct 2014

Potrivit Business Insider, compania a pierdut din cota de piaţă în faţa unor branduri precum Chipotle şi Five Guys. În cadrul unei conferinţe recente cu investitorii şi analiştii, directorul executiv McDonald's, Don Thompson, a dezvăluit cele mai mari patru probleme cu care se confruntă lanţul de restaurante şi a oferit câteva soluţii.

Furnizarea celei mai bune valori

McDonald's a experimentat în ultimii ani mai multe produse, precum hamburgerii cu vită Angus şi Chicken Selects. Pe de altă parte, compania a ignorat unul din cele mai importante puncte forte ale sale. „Valoarea este unul din cei mai puternici piloni ai noştri”, a declarat Thompson. „Astfel, trebuie să continuăm poziţia în funcţie de acest atribut”, a continuat el.

Brandul american încearcă să-i atragă pe clienţii strâmtoraţi la buzunare cu produse ieftine, precum Jalapeno McDouble şi Buffalo Ranch McChicken.

Serviciul drive-thru trebuie reformat

Serviciul drive-thru de la McDonald's a devenit ineficient în ultimii ani, din cauza meniurilor prea complexe. Thompson a conştientizat această problemă şi a declarat că i-a trimis pe reprezentanţii companiei într-o „perioadă de reevaluare”. În urma acestui proces, McDonald's ar putea angaja mai mulţi oameni, iar cei vechi ar putea primi noi funcţii. Compania îşi remodelează bucătăriile din Europa, pentru a oferi servicii mai rapide.

Marketing mai bun

Thompson recunoaşte că mulţi se feresc de mâncarea de la  McDonald's şi o consideră nesănătoasă. Problema a fost exacerbată de scandalul fabricii fast-food din China a companiei. Pentru a beneficia de o imagine publică mai pozitivă, McDonlad's realizează un audit global al departamentului de marketing. Thomspon a precizat că va face noi angajări în departamentul respectiv.

Simplificarea meniului

Meniul McDonald's a crescut cu 70% începând cu 2007. Noile produse reprezintă o povară pentru angajaţi şi contribuie la cozile interminabile din restaurante. Francizele doresc ca meniurile să fie mai simple. De asemenea, ingredientele şi echipamentele suplimentare costă mai mulţi bani.

Thompson a subliniat că McDonald's va reveni la structura tradiţională. „Vom reduce semnificativ complexitatea operaţiunilor în restaurantele noastre, pentru a eficientiza onorarea comenzilor”, a conchis Thompson. 

Citește și: