Mihai SCHIAU
2362 vizualizări 19 apr 2012

Familia unei femei oarbe din Marea Britanie a apelat la Poliţie cerând ajutorul pentru recuperarea unei părţi dintr-un manuscris. Nu a fost vorba de vreun furt, ci de faptul că femeia nevăzătoare, care a făcut un efort uriaş de a scrie o carte, nu şi-a dat seama că cerneala din stilou i s-a terminat, singurele semne rămase pe hârtie fiind zgârieturile peniţei.

O femeia, în vârstă de 59 de ani, a început să scrie o carte, după ce şi-a pierdut vederea, scrie Huffington Post. Trish Vickers scria cu stiloul pe hârtie, iar, o dată pe săptămână, fiul ei venea să-i citească manuscrisul, pentru a se asigura că totul este în regulă.

La una dintre ultimele vizite, fiul femeii şi-a dat seama că 26 de pagini pe care femeia crezuse că le-a scris erau goale. Cerneala din stilou se terminase, iar femeia nu a putut observa acest lucru.

Disperaţi să recupereze conţinutul paginilor respective, cei doi au apelat la Poliţia din Dorset. „Am sunat şi am cerut la Divizia Amprente. Au spus că, dacă se poate recupera ceva, sunt bucuroşi să o facă. Am fost şocată şi foarte bucuroasă”, a spus Vickers.

Timp de cinci săptămâni, poliţiştii au reuşit să evidenţieze crestăturile produse de stilou în hârtie. “Din fericire, cu excepţia unui rând, am reuşit să recuperăm tot. A fost frumos să facem un lucru bun pentru cineva, plus că am citit cartea”, a explicat Kerry Savage de la poliţia din Dorset.

Huffington Post scrie că volumul lui Trish Vickers se numeşte “Grannifer’s Legacy” (Moştenirea lui Grannifer) şi este despre o fată care îşi pierde jobul, prietenul şi străbunica. “Toţi cei care au citit cartea spun că le place, iar poliţiştii au spus că de-abia aşteaptă să citească şi restul, nu doar cele 26 de pagini reconstituite”, a spus Vickers.

Citește și: