Teodora Marinescu
3411 vizualizări 9 mar 2019

Americanii trebuie să posede un paşaport valabil, un card de credit sau de debit şi o adresă de e-mail pentru a solicita o viză ETIAS (European Travel Information and Authorization System). Totuşi, minorii vor avea nevoie doar de paşaport şi de înscrierea în ETIAS, scrie The Independent.

În prezent, cetăţenii americani nu au nevoie de vize pentru sejururi mai scurte de 90 de zile în spaţiul Schengen.

UE a afirmat că noile restricţii sunt necesare pentru a "evita viitoare probleme privind migraţia ilegală şi terorismul", susţinând că vizele ETIAS sunt valabile pentru trei ani.

"Vizele ETIAS pentru americani sunt vize care permit mai multe intrări şi câteva restricţii pentru a putea promova turismul în timp ce menţinem un nivel ridicat de securitate internaţională", a informat un purtător de cuvânt al Uniunii.

Majoritatea persoanelor din UE pot călători în Statele Unite fără o viză, însă acest lucru nu se aplică cetăţenilor din România, Polonia, Cipru, Croaţia şi Bulgaria.

Uniunea Europeană a cerut ridicarea restricţiilor, iar în 2016 Comisia Europeană a publicat un raport prin care a făcut apel autorităţilor americane să ridice aceste cerinţe.

Foto: Hepta

Citește și: