Silviu Bănilă
11276 vizualizări 25 mai 2019

Un avocat al lui Guzman i-a cerut, luna aceasta, unui judecător federal, să intervină în cazul condiţiilor „sadice şi neobişnuite” din închisoarea în care este închis cel mai temut traficant de droguri din lume, situată în New York, transmite CNN.

În cei doi ani de când a fost închis în SUA, El Chapo nu a luat o gură de aer şi nu a simţit deloc soarele pe piele, fiind obligat să-şi introducă hârtie igienică în urechi, pentru a nu mai auzi zgomotele groaznice din închisoare, a scris avocatul în scrisoarea transmisă judecătorului.

Joi, autorităţile din SUA au transmis un mesaj, în care precizează că singurul spaţiu pentru dezmorţirea oaselor este pe acoperiş, înconjurat de sârmă ghimpată.

Unitatea respectivă a fost scena unei tentative de evadare în 1981 - când anturajul unui deţinut a capturat un elicopter şi a încercat să taie sârma ghimpată, pentru a-l elibera pe individ.

Guzman va fi condamnat luna viitoare.

Avocatul i-a cerut judecătorului să solicite Biroului Penitenciarelor o garanţie că Guzman va putea efectua două ore de exerciţii în aer liber pe săptămână, va primi protecţii pentru urechi şi aceeaşi mâncare şi băutură ca restul deţinuţilor.

Guvernul a răspuns că deţinutul El Chapo are deja acces la toate aceste lucruri, precum „o bicicletă eliptică” şi chiar „o fereastră ventilată”.

El Chapo a reuşit să evadeze în trecut şi acum este plasat sub un control strict. Autorităţile încearcă să-l împiedice să administreze cartelul Sinaloa din închisoare, să coordoneze o evadare sau să ceară asasinarea celor pe care îi consideră responsabili de încarcerarea sa. 

Citește și: