Mircea Olteanu
355 vizualizări 17 mai 2019

Manning, care a fost din nou închisă pentru sfidarea instanţei, i-a spus judecătorului că preferă „să moară de foame" decât să depună mărturie. informează cotidianul The Guardian.

Moira Meltzer-Cohen, membră a echipei juridice a lui Manning, a declarat că sunt "dezamăgiţi" de decizia judecătorului.

„În 2010, Chelsea a luat o decizie principială de dezvăluii lumii adevărata natură a războiului asimetric modern", a adăugat Moira Meltzer-Cohen.

Manning, care deja a petrecut 62 de zile de detenţie în 2019 pentru sfidarea instanţei, riscă acum până la 18 luni de închisoare şi o amendă între 500 şi 1000 de dolari pe zi în cazul în care refuză în continuare să coopereze cu autorităţile americane.

În anul 2013, Chelsea Manning a fost condamnată la 35 de ani de închisoare după ce a fost găsită vinovată de spionaj în urma dezvăluirii de informaţii militare secrete pe WikiLeaks. În 2010, Manning a transmis către WikiLeaks câteva sute de mii de documente clasificate ale autorităţilor americane.

Manning a fost eliberată în anul 2017, după ce preşedintele Barack Obama i-a comutat sentinţa în ultimele zile ale mandatului său.

 

Citește și: