Oana Bujor
1077 vizualizări 27 nov 2018

Programul de credite sociale va permite guvernului să-i monitorizeze pe cei 1,3 miliarde de cetăţeni în funcţie de activităţile şi comportamentul lor.

Sistemul ce va fi implementat în 2020 doreşte ”să îngreuneze deplasarea” persoanelor ce nu sunt considerate ”de încredere”, conform planului detaliat publicat de guvenul de la Beijing, informează The Independent.

Sistemul va fi utilizat pentru răsplătirea sau pedepsirea oamenilor şi organizaţiilor, apreciaţi printr-o serie de măsurători.

O parte importantă a planului este reprezentată de punerea pe o listă neagră a persoanelor cu un scor social scăzut, dar şi publicarea informaţiilor privind neregulile realizate de oameni sau întreprinderi.

”Vom îmbunătăţii sistemul de credite sociale şi vom publica informaţii despre nerespectarea regulilor regulat”, au notat oficialităţile în cadrul planului. Cei ce au un scor negativ „vor fi limitaţi şi le va fi dificil să se deplaseze, aşadar cei ce vor încălca legea şi vor pierde încrederea celor din jur vor plăti scump”, mai este notat în plan.

China intenţionează să-şi utilizeze reţeaua de 600 milioane de camere de supraveghere amplasate în oraşele mari, conectate la programe sofisticate de recunoştere facială şi baze de date, pentru a contribui la dezvoltarea sistemului de credite sociale. Testele programului au fost încheiate cu succes în anumite provincii chineze. Această urmărire în timp real este combinată cu rapoartele guvernamentale individuale ale fiecărui cetăţean privind istoricul medical, financiar şi educaţional.

Citeşte continuarea pe Descoperă!

Foto: Captură

Citește și: