Maria Bîrnaure
4054 vizualizări 7 sep 2017

Nam Sung-wook, cel care a supravegheat activitatea serviciului de informaţii sud-coreean timp de cinci ani, din 2008 până în 2013, a atras atenţia asupra faptului că singura modalitate de a opri ameninţarea crescândă a Coreei de Nord este „eliminarea” tânărului dictator, potrivit The Telegraph. 

În cadrul unei întâlniri a politicienilor conservatori din Coreea de Sud, Nam Sung-wook a dat un exemplu al comportamentului pe care liderul nord-coreean îl avea în timpul studenţiei sale la o şcoală privată din Elveţia. 

Se pare că agenţii sud-coreeni au înregistrat convorbirile telefonice ale lui Kim Jong-un şi l-au auzit pe tânărul Kim, în vârstă de 15 ani pe atunci, ţipând la prietena lui, scrie The Korea Herald. 

„Am fost foarte şocat să aud cum Kim striga la prietena lui la telefon atunci când aceasta l-a rugat să renunţe la fumat. Această atitudine pe care a afişat-o în acea situaţie m-a făcut să mă gândesc că lucrurile vor deveni foarte complicate în momentul în care el va deveni 'regele' naţiunii”, a spus Sung-wook. 

De asemenea, există informaţii conform cărora Kim Jong-un s-a enervat foarte tare atunci când unchiul şi mentorul său, Jang Song-thaek, a propus Chinei să sprijine o lovitură de stat pentru ca el să reuşească să-l înlocuiască pe Kim cu fratele său vitreg, Kim Jong-nam. 

Nam Sung-wook admite că liderul nord-coreean este un spirit aprig şi fără scrpule, ceea ce face puţin probabilă retragerea Coreei de Nord din cursa ameninţărilor şi provocărilor în care a pornit. 

El spune că şi cel mai recent test balistic al nord-coreenilor este în mare parte atribuit caracterului sălbatic al lui Kim Jong-un, afirmând că dacă acesta din urmă nu va fi eliminat, aceste situaţii vor persista şi pe viitor. 

Kim Jong-un, deşi cel mai tânăr dintre cei fii ai lui Kim Jong-il, a primit dreptul de a prelua conducerea republicii democrate Coreea de Nord după ce fratele său Kim Jong-nam a ieşit din graţiile tatălui în urma încercării de a intra în Japonia cu un paşaport fals pentru a vizita Disneyland-ul. Kim Jong-nam a fost asasinat în Malaezia în luna februarie 2017, cel mai probabil la comanda fratelui său. 

Fratele mijlociu a fost si el retras din succesiune după ce a dezvoltat o afecţiune care îi provoca excesul de hormoni feminini în urma unui accident de circulaţie. 

5 adevăruri ciudate despre Kim Jong-un

1. Ştia să şofeze la vârsta de 3 ani - În şcolile din Coreea de Nord copiii învaţă că liderul lor a fost un copil minune care la vârsta de 3 ani putea să conducă maşina şi la 9 ani câştiga competiţii de yachting. 

2. A făcut o operaţie estetică - Regimul nord-coreean vrea ca Kim Jong-un să fie văzut de popor ca o reîncarnare a marelui lider Kim Il-sung. Aşadar, cei au încercat să îl facă pe Kim să semene cât mai mult cu bunicul său. 

3. Este obsedat de brânză - În 2014, s-a spus că Kim Jong-un este grav bolnav, starea sa fiind atribuită unei dependenţe de brânză, dezvoltată în timpul studenţiei, în Elveţia. 

4. A cucerit cel mai înalt munte al Coreei de Nord - În aprilie 2015, Kim Jong-un a cucerit Paektu, cel mai înalt munte din Coreea de Nord îmbrăcat în costum şi încălţat cu pantofi eleganţi, potrivit presei de la Phenian. Paektu are 2.744 metri înălţime. 

 

Citește și: