Mihai SCHIAU
32852 vizualizări 8 aug 2011

Jackie Onassis, fosta soţie a lui John F. Kennedy, credea că Lyndon B. Johnson, preşedintele care i-a urmat soţului ei, a fost implicat în asasinarea acestuia, arată mai multe "înregistrări explozive", scrie Daily Mail.

Fosta primă doamnă era convinsă că Johnson, care pe atunci era vice-preşedinte, a orchestrat atacul din Dallas, în urma căruia a murit Kennedy, alături de mai mulţi oameni de afaceri din Texas.

Lyndon Johnson

În plus, Jackie Onassis considera că Lee Harvey Oswald, considerat de mulţi drept singurul vinovat pentru moartea lui JFK, era doar un pion al unei conspiraţii mult mai mari.

După asasinarea lui Kennedy, Johnson i-a preluat mandatul şi ulterior a câştigat încă unul.

Jackie Onassis, fostă Kennedy

Dezvăluirile fostei soţii a lui JFK se află pe mai multe casete, înregistrate la doar câteva luni de la tragedie. Când fosta primă doamnă s-a căsătorit cu omul de afaceri grec Aristotle Onassis, ea a ordonat ca aceste înregistrări să nu fie făcute publice decât la 50 de ani după moartea ei.

Jackie Onassis a murit de cancer, în 1994.

De ce a decis fiica lui JFK să difuzeze casetele mai repede

Caroline Kennedy, fiica fostului cuplu prezidenţial, a decis să publice înregistrările mai repede decât a hotărât mama ei.

Caroline Kennedy

Ea a ales să le ofere casetele celor de la ABC News, probabil pentru că aceştia au fost de acord să nu mai difuzeze o mini-serie controversată despre familia Kennedy, pe care o pregătiseră şi în care Tom Cruise şi Katie Holmes deţineau rolurile principale.

Reprezentanţii ABC au declarat că înregistrările sunt "explozive", dar nu au precizat când le vor difuza.

Pe lângă dezvăluirea despre moartea lui JFK din înregistrările cu Jackie Onassis mai aflăm că fostul preşedinte ar fi avut o amantă de 19 ani, care lucra drept stagiară la Casa Albă. Fosta soţie a lui Kennedy spune chiar că ar fi găsit, în dormitorul prezidenţial, o pereche de lenjerie intimă a tinerei.

Fosta soţie a lui Kennedy a avut şi ea două aventuri

În plus, Jackie Onassis mai dezvăluie că a avut şi ea, la rândul ei, două aventuri, ca răspuns la multiplele escapade ale soţului ei. Cei doi amanţi ai fostei soţii ai lui JFK ar fi fost actorul William Holden şi fondatorul FIAT, Gianni Agnelli.

Actorul William Holden

Totuşi, Onassis mai spune că, în pragul asasinării soţului ei, cei doi trecuseră peste toate problemele şi se pregăteau să aibă şi alţi copii.

Istoricul Edward Klein, care a scris numeroase cărţi despre clanul Kennedy, spune că Jackie nu a considerat niciodată că mariajul ei este în pericol. "Ea considera toate fetele tinere şi frumoase de la Casa Albă drept aventuri sexuale superficiale pentru John. Astfel, s-a răzbunat având şi ea aventuri. A fost o perioadă când era încântată să-şi enerveze soţul cu aventurile ei", spune Klein.

JFK şi Jackie

Daily Mail scrie că mini-seria pe care ABC News a produs-o a costat 11,5 milioane de euro şi a fost difuzată deja pe două canale de televiziune, BBC2 din Marea Britanie şi un canal privat din SUA, împotriva voinţei lui Caroline Kennedy.

Citește și: