Mihai Draghici
584 vizualizări 9 feb 2019

Cel puţin o persoană a murit, iar 100 au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit, vineri după-amiază, în apropierea oraşului spaniol Barcelona, anunţă El Pais.

Cele două trenuri regionale s-au ciocnit frontal între localităţile Sant Vicenç de Castellet şi Manresa, situate la nord-vest de Barcelona. Potrivit Serviciului de Protecţie Civilă spaniol, în accident şi-a pierdut viaţa conducătorul unui tren, o tânără de 26 de ani, 6 persoane sunt rănite grav, 15 au răni uşoare, iar alte 94 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Alţi aproximativ 100 de călători au scăpat nevătămaţi şi au fost evacuaţi.

 

 

 

Este al doilea accident feroviar fatal pe aceeaşi linie în ultimele 3 luni. Accidentul s-a produs la ora 18:20, când din cauze neelucidate în prima fază a anchetei, cele două trenuri au intrat pe aceeaşi linie, din sensuri opuse, şi s-au ciocnit. Autorităţile spaniole au declarat că trenul care venea dinspre Lleida a intrat pe o linie greşită, pe care venea garnitura de la Manresa, însă nu au putut oferi vreo explicaţie cum a fost posibilă o asemenea situaţie.

 

 

 

”Sunt bine,” scrie pe twitter Laia Camps, o tânără care se afla într-unul din cele două trenuri, ”sunt câţiva oameni răniţi. Bunici şi nepoţi speriaţi.”

 

 

 

Până la ora 21:30, toţi răniţii au fost transportaţi la spitale, iar restul călătorilor au fost duşi cu autobuzele spre destinaţiile lor. 

Doi români au fost implicaţi în accidentul feroviar de lângă Barcelona, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, precizând că unul a suferit leziuni uşoare şi nu a necesitat spitalizare, iar celălalt nu a fost vătămat.

"În urma demersurilor efectuate de către reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona, autorităţile spaniole au confirmat existenţa a doi cetăţeni români printre persoanele afectate. Unul dintre cetăţenii români a suferit leziuni uşoare şi a primit îngrijiri la faţa locului, fără a necesita spitalizare, iar cel de-al doilea nu a fost vătămat", precizează MAE, într-un comunicat de presă.

MAE informează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34.934.181.535; +34.934.344.223; +34.934.340.220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +34.661.547.853.

”Consulatul General al României la Barcelona menţine legătura cu autorităţile locale fiind pregătit să intervină, daca situaţia o va impune”, mai transmite MAE.

 

Citește și: