Ioana NICOLESCU
4205 vizualizări 14 iun 2011

În Malaysia, ţară musulmană, există un club al soţiilor ascultătoare care a fost înfiinţat în iunie anul acesta, informează BBC. Ministrul pentru problemele femeilor din această ţară, Shahrizat Abdul Jalil, spune că înfiinţarea unui asemenea club şi activităţile lui fac rău imaginii ţării şi a Islamului.

"Clubul soţiilor ascultătoare" a fost deschis la iniţiativa unui grup musulman care a mai lansat acum doi ani un altul, foarte controversat, al poligamiei. Reprezentanţii acestuia au declarat pentru BBC că urmăresc să se extindă în toată Asia de Sud-Est. Fondatorii clubului spun că violenţa domestică şi prostituţia pot fi înlăturate dacă femeile sunt educate în amor şi reuşesc să îşi mulţumească bărbaţii în dormitor. Ei spun că "soţiile trebuie să fie mai bune la pat decât prostituatele de lux", astfel este mult mai puţin probabil ca bărbaţii să îşi înşele soţiile sau să devină violenţi.

Activiştii pentru drepturile omului şi oficiali religioşi au spus despre "Clubul Soţiilor Ascultătoare" că este o insultă pentru ambele sexe. Malaysia se vede drept o naţiune modernă în care femeile deţin poziţii cheie în ţară. Este puţin probabil ca acest club să devină popular, însă imaginea ţării ca o naţiune musulmană îi nedumireşte pe unii oameni în privinţa drepturilor femeilor în Malaysia. Unii jurnalişti l-au întrebat pe ministrul pentru problemele femeilor dacă în Malaysia soţiile devin sclavele bărbaţilor şi dacă au drepturi.

Citește și: