935 vizualizări 3 mai 2012

Fostul lider Al-Qaida, Osama ben Laden, a lucrat, până în ultimele momente ale vieţii sale, la planul unui nou atac terorist împotriva Statelor Unite, conform documentelor confiscate în timpul raiduilui american din Pakistan, informează CNN.

Statele Unite au publicat, joi, 17 documente confiscate în cursul operaţiunii americane care a condus la eliminarea liderului reţelei teroriste Al-Qaida. Documentele au fost publicate pe site-ul Centrului pentru Combaterea Terorismului al Academiei West Point.

În total, forţele speciale americane au confiscat peste 6.000 de documente în cursul operaţiunii care a avut loc în mai 2011 în clădirea din Abbottabad, Pakistan.

Conform documentelor, liderul Al-Qaida a lucrat până în ultima clipă la planul unui atac terorist de amploare împotriva Statelor Unite, folosind grupări autonome care nu utilizau numele reţelei teroriste pentru a nu fi depistate.

Documentele au fost găsite în cinci computere, în zeci de hard-uri şi în 100 de discuri confiscate din clădirea în care se ascundea liderul Al-Qaida.

Citește și: