Ion Gaidau - Mediafax
1152 vizualizări 18 sep 2012

Un imam salafist egiptean a lansat o fatwa în care cere uciderea tuturor protagoniştilor filmului amator american care denigrează islamul şi care a bulversat lumea arabo-musulmană, a anunţat luni centrul american de supraveghere a site-urilor de Internet islamiste SITE, relatează AFP.

Conform unui comunicat al SITE, Ahmad Fouad Ashoush a emis, prin intermediul forumurilor de Internet care susţin jihadul, o fatwa - un decret religios - împotriva echipelor de producţie şi de realizare, precum şi a actorilor filmului "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor).

Filmul, din care un fragment de 14 minute a fost difuzat pe Internet, este injurios la adresa profetului Mahomed şi descrie islamul ca un "cancer". El a fost coprodus de către un copt egiptean din Los Angeles şi de către evanghelişti americani şi turnat în California în august 2011.

"«Bastarzii» care au făcut filmul sunt luptători necredincioşi", scrie liderul salafist în fatwa sa, potrivit traducerii din arabă în engleză pe care a realizat-o SITE.

"Emit o fatwa şi îndemn tinerii musulmani din America şi din Europa să o respecte, ceea ce înseamnă uciderea regizorului, producătorului, actorilor şi tuturor celor care au contribuit la film şi au făcut promovarea", potrivit textului.

"Atunci, grăbeşte-te, grăbeşte-te tineret musulman din America şi din Europa şi dă acestor spurcaţi o lecţie pe care toate maimuţele şi porcii din America şi din Europa o vor înţelege. Fie ca Allah să vă îndrume şi să vă ofere succesul", a îndemnat imamul în fatwa sa tradusă de către SITE.

Citește și: