Andrei Vacaru
277 vizualizări 4 sep 2019

Astfel, Bachelet a informat miercuri că 1.089 de civili au fost ucişi în Siria în perioada 29 aprilie - 29 august. Dintre aceştia, 304 erau copii.

Ea a adăugat că 1.031 dintre aceste decese sunt imputabile forţelor guvernamentale şi aliaţilor acestora în provinciile Idlib şi Hama, iar alte 58 au fost cauzate de „actori non-statali”.

Provincia Idlib, aflată la graniţa cu Turcia, este ultimul bastion al rebelilor din Siria. În luna aprilie, forţele guvernamentale siriene, sprijinite de Rusia, au început o ofensivă militară în regiune pentru a captura această regiune strategică a ţării.

Declaraţiile lui Bachelet vin la doar câteva ore după publicarea unui raport al organizaţiei Salvaţi Copiii, potrivit căruia peste jumătate dintre copiii din Idlib nu vor putea să meargă la şcoală anul acesta din cauza luptelor dintre rebeli şi forţele guvernamentale. Potrivit raportului, 87 de şcoli au fost distruse şi sute au fost serios avariate din cauza conflictului.

Rusia a intervenit în conflictul din Siria în sprijinul preşedintelui Bashar al Assad, în timp ce Turcia le oferă sprijin rebelilor din Idlib. Cele două state au sprijinit semnarea unui acord de încetare a focului în această regiune. Acordul a fost semnat în septembrie 2018, însă a fost încălcat în repetate rânduri în ultimele luni.

Foto: Hepta

Citește și: