76 vizualizări 23 dec 2010

Coreea de Nord "este pe cale să se pregătească de declanşarea unui război sfânt, la momentul oportun, bazat pe forţele de disuasiune nucleară, pentru a răspunde acţiunilor inamice", anunţă agenţia oficială nord-coreeană (KCNA), citată de AFP.

"Forţele armate revoluţionare din Coreea de Nord sunt pe cale să se pregătească deplin de declanşarea unui război sfânt al dreptăţii, bazat pe disuasiunea nucleară, pentru a răspunde acţiunilor inamicilor care împing situaţia în pragul războiului", precizează KCNA.

Agenţia nord-coreeană îl citează pe ministrul Forţelor Armate, Kim Young-Chun, care a transmis acest mesaj cu ocazia unei reuniuni organizate la împlinirea a 19 ani de când Kim Jong-Il a devenit comandantul suprem al armatei nord-coreene.

Potrivit Phenianului, exerciţiile militare organizate de Coreea de Sud au rolul pregătirii unui nou război.

"Forţele sud-coreene au comis o provocare militară gravă reluând atacurile împotriva Coreei de Nord în cursul recentelor manevre militare, în vederea unui nou război de agresiune", adaugă KCNA.

Coreea de Sud a efectuat noi manevre militare joi, la doar câţiva kilometri de frontiera nord-coreeană. Exerciţiile aeriene şi terestre sunt cele mai ample de anul acesta şi au loc la doar o lună după atacul nord-coreean asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong.

Coreea de Sud a subliniat că aceste exerciţii sunt strict defensive. (Mihai Draghici, mihai.draghici@mediafax.ro)

Citește și: