Ionela SAMOILĂ
4345 vizualizări 25 feb 2012

Comisia de Apărare Naţională din Coreea de Nord (NDC) ameninţă Coreea de Sud cu un "un război sacru", odată cu apropierea exerciţiilor militare la care vor participa sud-coreenii şi americanii, săptămâna viitoare.

NDC asociază evenimentul cu o "isterie războinică de neiertat" şi spune că va sabota manifestaţiile printr-un "război sacru în stilul propriu", scrie The Telegraph.

Statele Unite şi Coreea de Sud au colaborat pentru un exerciţiu militar numit Key Resolve, care va începe luni şi va dura până pe 9 martie. Pe lângă acesta, între 1 martie şi 30 aprilie, se vor mai desfăşura şi manevrele Foal Eagle, cu demonstraţii terestre, navale şi aeriene.

"Key Resolve şi Foal Eagle fac parte dintr-o isterie războinică demarată de huligani, pentru a profana perioada noastră de doliu şi reprezintă o încălcare de neiertat a suveranităţii şi a demnităţii noastre", susţine guvernul de la Phenian.

"Armata şi poporul nostru vor sabota mişcările grupurilor de trădători ai naţiunii, atât pe cei de aici, cât şi pe cei din străinătate, care incită la un nou război. Îi vom opri printr-un răzoi sacru în stilul nostru".

"Manevrele de război sunt de fapt o declaraţie de război tăcută. Dacă ni se declară război trebuie să răspundem pe măsură", se mai arată în mesajul comunicat de NDC.

Citește și: