Gandul.info
Marian Avram
607 vizualizări 2 feb 2018

”Ori de câte ori au avut loc astfel de exerciţii militare, pacea şi securitatea din Peninsula Coreea au fost grav ameninţate, iar neîncrederea şi confruntarea dintre cele două Corei au ajuns la apogeu”, se arată într-o scrisoare transmisă către ONU de către ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho.

Oficialul nord-coreean a declarat că Phenianul va depune ”toate eforturile pentru a îmbunătăţi relaţiile inter-coreene pe viitor”, însă a avertizat că ţara sa nu va privi nepăsătoare în cazul în care vor avea loc acte ameninţătoare.

Declaraţiile ministrului de Externe de la Phenian au fost făcute în contextul în care, în urmă cu o lună, SUA şi Coreea de Sud au anunţat că vor amâna exerciţiile militare comune anuale până după Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, care vor începe săptămâna viitoare.

”Faptul că a am ajuns la un punct de cotitură pentru pace, stabilitate şi reconciliere naţională în Peninsula Coreeană se datorează în întregime iubirii nobile pentru naţiune a respectatului tovarăş Kim Jong-un. Cu toate acestea, autorităţile americane induc în eroare opinia publică, ca şi cum dialogul inter-coreean este rezultatul sancţiunilor dure şi al presiunilor asupra ţării noastre”, a adăugat Ri Yong Ho.

Citește și: