Laura HOLBAN
2554 vizualizări 15 ian 2012

Regimul nord-coreean îi va pedepsi pe cei care nu au participat la manifestările prelejuite de moartea lui Kim Jong II, potrivit unei surse anonime citate de publicaţia sud-coreeană Daily NK. Aceştia vor fi condamnaţi la cel puţin şase luni de muncă fizică.

Acelaşi tip de pedepsă îl vor primi şi cei care "au participat însă nu au vărsat nicio lacrimă şi nu au părut sinceri în durerea lor", potrivit Huffington Post.

Cei care vor fi găsiţi vinovaţi se vor alătura celor 200.000 de nord-coreeni care trudesc deja în lagărele de muncă.

Un raport Amnesty International estima în luna mai a anului trecut că 40% dintre cei închişi în astfel de lagăre ajung să moară de foame. Chiar dacă numărul celor care nu au "respectat" moartea lui Kim Jong Il este încă incert, Daily Mail estimează că acesta ar fi de ordinul miilor.

Măsurile au fost făcute publice la scurt timp după ce s-a anunţat că trupul îmbălsămat al fostului dictator nord-coreean va fi expus permanent în Palatul Memorial Kumsusan din Phenian. AP notează că există şi planuri pentru ridicarea unei statui în cinstea fostului lider pentru a se sărbători "imortalitatea" acestuia. În plus, data de 16 februarie, ziua de naştere a lui Kim Jong Il, va fi numită "The Day of the Lodestar" în onoarea renumelui lui Jong Il vizavi de testările de rachete din Coreea de Nord din 1998 şi 2009.

Citește și: