Gandul.info
Marian Avram
786 vizualizări 27 sep 2017

Sub incidenţa sancţiunilor intră 26 de persoane ce locuiesc în China, Rusia, Libia şi Emiratele Arabe Unite, ce acţionează ca reprezentanţi ai băncilor nord-coreene.

”Acest lucru avansează strategia noastră de a izola pe deplin Coreea de Nord pentru a atinge obiectivul pacificării şi denuclearizării Peninsulei Coreea. De asemenea, această acţiune este în concordanţă cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin.

”Vizăm bănci nord-coreene şi facilitatori de surse de finanţare ce reprezintă aceste bănci în întreaga lume. Indivizii sancţionaţi astăzi sunt cetăţeni nord-coreeni ce operează în China, Rusia, Libia şi Emiratele Arabe Unite, în calitatea lor de reprezentanţi ai băncilor din Coreea de Nord”, se arată într-un comunicat al Departementului de Trezorerie.

Această decizie vine la o săptămână după ce Statele Unite au impus alte sancţiuni economice împotriva unor indivizi şi companii, pe motiv că ofereau sprijin programelor militare dezvoltate de regimul de la Phenian.

Citește și: