Gandul.info
Marian Avram
621 vizualizări 6 nov 2017

Într-un articol publicat de cotidianul Rodong Sinmun, principala publicaţie a Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, citat de agenţia nord-coreeană KCNA, Phenianul avertizează că declaraţiile virulente ale preşedintelui Trump ar putea provoca ”un dezastru nuclear pe continentul american”.

”Nimeni nu poate prezice când face un gest nesăbuit. Dacă SUA fac o greşeală de interpretare în ce priveşte voinţa de fier a Coreei de Nord, aceasta din urmă se va vedea nevoită să lanseze asupra primelor o pedeapsă fermă şi nemiloasă, mobilizându-şi toate forţele”, scrie în articolul citat de KCNA.

Preşedintele american Donald Trump a început sâmbătă seria de 11 zile de vizite oficiale în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine, fiind cel mai lung turneu în Asia efectuat de către un preşedinte american în ultimii 25 de ani. Donald Trump ar urma să ajungă marţi în Coreea de Sud.

Retorica belicoasă dintre Washington şi Phenian s-a accentuat constant în ultimul timp, mai ales după repetatele teste balistice şi nucleare ale Coreei de Nord.

Citește și: