Marinela Sarbu
642 vizualizări 8 feb 2019

Într-un comunicat, poliţia din Dorset a transmis că "trupul adus azi în portul Portland ... a fost în mod oficial identificat de medicul legist din Dorset ca fiind cel al fotbalistului Emiliano Sala".

EMILIANO SALA'S FINAL WORDS:
"So, I'm here in a plane that looks like it's about to fall apart and I'm going to Cardiff. If you have no news from me in an hour and half, I don't know they will need to send someone to find me. Oh man, I am scared." - Emiliano Sala #RIPSALA 😭😭 pic.twitter.com/UkYJPIWqeT

— OMO IYA ALAMALA (@sama_on_point) February 8, 2019

"Familiile domnului Sala şi pilotului, David Ibbotson, au fost informate despre această ştire şi vor continua să fie sprijinite de ofiţeri de legătură specializaţi în familie. Gândurile noastre rămân cu ei în acest moment dificil", se mai arată în comunicat.

 

Poliţia a mai anunţat că va continua să investigheze "circumstanţele acestui deces".

Sora lui Emiliano Sala, Romina, a postat un mesaj emoţionant pe site-urile de socializare, după ce autorităţile au anunţat că atacantul lui Nantes a fost găsit, fără viaţă, în epava avionului prăbuşit în Canalul Mânecii.

Romina a sperat până în ultima clipă că Emiliano va fi găsit în viaţă, dar cel mai negru scenariu a devenit realitate în seara zilei de 7 februarie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tu alma en mi alma brillará por siempre, iluminando así, el tiempo de mi existir. Te amo tito.

A post shared by Romina Sala (@salaromina) on

Feb 7, 2019 at 4:51pm PST

Distrusă după ce autorităţile au făcut anunţul oficial, Romina Sala i-a adus un ultim omagiu frateului său: "Sufletul tău va străluci pentru totdeauna în sufletul meu. Luminând astfel viaţa mea. Te iubesc, Tito", a scris Romina Sala, pe Instagram. Mesajul a fost ataşat unei poze, cu Emiliano Sala, în care atacantul se uită spre cer.

 

 

 

În seara zilei de 21.01, avionul privat de tip Piper Malibu, care plecase din Nantes cu destinaţia Cardiff, a dispărut de pe radar deasupra Canalului Mânecii. La bord se aflau piltoul David Ibbotson (59 de ani) şi atacantul Emiliano Sala (28 de ani). După trei zile, autorităţile au anunţat că vor sista operaţiunea de căutare, după ce nu a fost găsită nicio urmă.

 

 

 

Familia lui Sala a achitat 300.000 de euro unei firme private pentru a relua căutările în Canalul Mânecii.

Duminică seară, pe 3 februarie, a fost găsită epava avionului în care s-au aflat Emiliano Sala şi David Ibbotson. Aeronava a fost găsită pe fundul Canalului Mânecii, la aproape două săptămâni de la incident.

Ultima convorbire a fotbalistului: Avionul pare că se va face bucăţele

Fotbalistul argentinian Emiliano Sala, care se afla într-un mic avion ce a dispărut deasupra Canalului Mânecii, a trimis mesaje audio unor prieteni în timpul zborului, publicate de cotidianul Marca.

"Salut, fraţii mei, ce mai faceţi, nebunilor?" îşi începe jucătorul seria de mesaje audio, în care părea destul de obosit şi somnoros.

"Frate, sunt mort de oboseală. Am fost la Nantes şi am făcut lucruri, lucruri, lucruri şi nu se mai terminau, nu se mai terminau...

Sunt aici, într-un avion care pare că se face bucăţele şi mă îndrept spre Cardiff pentru că mâine încep antrenamentele cu noua echipă.

Voi ce mai faceţi, fraţilor, totul bine?".

La scurt timp, Emiliano Sala a mai trimis un mesaj ironic, dar care parcă prevestea ce avea să se întâmple:

"Dacă într-o oră jumătate nu aveţi veşti de la mine, nu ştiu dacă trimit pe cineva să mă caute pentru că nu mă vor putea găsi, dar ştiţi... Tată, ce frică îmi e!"

Heartbreaking.

Emiliano Sala sent a voice message to friends and family on board flight.

It doesn't make for an easy listen.

😰https://t.co/Xp6C7bpUhw pic.twitter.com/0UEwkVtC87

— MARCA in English (@MARCAinENGLISH) January 23, 2019

La câteva ore după anunţul descoperirii epavei avionului, prietenul lui Sala, Maximiliano Duarte, a făcut o afirmaţie cutremurătoare, pentru America Noticias:

"Agentul lui Emiliano Sala, Willie McKay este responsabil! Există un mare adevăr în spatele acestei poveşti şi acela este că există un vinovat. Pentru că Emiliano nu a vrut nicio secundă să urce în acel avion. Fiecare are obligaţii şi ca jucător profesionist, trebuie să te conformezi".

"Emi a fost forţat să se urce în avion în acea noapte, cu toate că el ar fi preferat să nu plece, având în vedere condiţiile", a mai spus Duarte.

Willie McKay este agentul la care face referire Maximiliano Duarte. În urmă cu câteva zile, presa franceză a făcut public un e-mail primit de Sala de la Willie McKay, impresarul care a intermediat transferul său de la Nantes la Cardiff, care urma să fie cel mai scump din istoria britanicilor, 17 milioane de euro.

”Nu pretindem că am fi ca nişte părinţi pentru jucătorii aflaţi sub contract cu noi,” îi scrie McKay lui Sala, ”NU. Dacă n-ai fi fotbalist, nimeni nu s-ar interesa de tine. Până la urmă, pe toţi îi interesează doar banii. De care şi noi suntem foarte interesaţi, desigur. De aceea ne convine să lucrăm doar cu cluburile de fotbal. Fără sentimente, doar o afacere.”

Epava avionului în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, duminică, pe fundul Canalului Mânecii.

Shipwreck hunter David Mearns says that his crew have found the plane carrying missing Cardiff City player Emiliano Sala

Read more on this breaking story: https://t.co/tkLs5NGsRh pic.twitter.com/WZOCeNwOqX

— Sky News (@SkyNews) February 3, 2019

Primele rămăşiţe ale avionului au fost găsite miercurea trecută, tot în Canalul Mânecii: două perne de scaun.

Pernele au fost găsite pe o plajă din apropiere de Surtainville, Franţa, la est de locul în care avionul a dispărut de pe radare.

Romina, sora jucătorului Emiliano Sala, a postat pe site-urile de socializare o poză care i-a întristat şi mai rău fanii fotbalistului.

Ea a publicat imaginea câinelui lui Emiliano, care stă şi se uită pe geam, ca şi cum şi-ar aşteapta stăpânul.

"Te aşteaptă şi Nala", a scris Romina pe contul ei de Facebook. Câinele Nala a fost unul dintre motivele din cauza cărora jucătorul lui Cardiff City s-ar fi întors în Franţa. Fotbalistul voia să pregătească totul pentru a putea să îşi ia animalul de companie, cu el, în Ţara Galilor, informează Daily Mirror.

Emiliano Sala's sister, Romina, shared this photo of his dog on Instagram yesterday:

"Nala waits for you too. ❤"

Heartbreaking. 😔💔 pic.twitter.com/foffLH1ahk

— Football Tweet (@Football__Tweet) February 5, 2019

 

Citește și: