Florin Jinga
5351 vizualizări 3 mai 2019

Organizaţia Naţiunilor Unite a obţinut aceste date după ce Coreea de Nord a cerut o evaluare a rezervelor de hrană, în perioada 29 martie - 12 aprilie. Raportul ONU arată că ţara se confruntă cu cea mai proastă recoltă din ultimul deceniu din cauza secetei, valurilor de caniculă şi inundaţiilor masive, scrie The New York Times.

10 milioane de oameni suferă din cauza lipsei de hrană şi vor rămâne fără mâncare până la următoarea recoltă. Raportul a descoperit şi că nord-coreeni consumă foarte puţine proteine, iar unele familii consumă alimente cu proteine doar de câteva ori pe an.

Coreea de Nord s-a confruntat, la jumătatea anilor '90, cu o secetă devastatoare, în timpul căreia 3 milioane de oameni au murit din cauza foametei.

În perioada 2018-2019, recolta din Coreea de Nord a atins 4,9 milioane de tone, cel mai scăzut volum din perioada 2008-2009 încoace. Acest lucru a produs un deficit de 1,36 milioane de tone de hrană.

Între cei peste 10 milioane de oameni care au nevoie de ajutoare alimentare se numără 7,5 milioane de nord-coreeni care depind de raţiile de hrană acordate de guvern şi 2,5 milioane de fermieri colectivi.

„Estimările pentru recolta din 2019 de grâu şi orz sunt îngrijorătoare, iar comunităţile sunt în pericol”, arată ONU.

Citește și: