Clarice DINU
5207 vizualizări 5 oct 2017

Joseph Lombardo, şeriful departamentului de poliţie din Las Vegas, a precizat că anumite aspecte din viaţa secretă a lui Stephen Paddock vor fi foarte greu de elucidat.

"Ceea ce ştim este că Stephen Paddock e un om care a petrecut decenii achiziţionându-şi arme şi muniţie şi care a trăit o viaţă secretă, din care multe aspecte nu vor fi niciodată pe deplin înţelese. El a planificat cu meticulozitate cel mai grav atac din istoria Statelor Unite. Peste o sută de anchetatori au petrecut ultimele 72 de ore analizând viaţa lui Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, pentru a stabili profilul unei persoane pe care o voi numi tulburată psihic şi periculoasă", a spus Lombardo.

Anchetatorii au găsit 23 de arme în camera hotelului Mandalay Bay, precum şi 18 arme de foc, explozibil şi muniţie în locuinţa lui Paddock. În acelaşi timp, câteva kilograme de nitrat de amoniu, un material folosit pentru a confecţiona dispozitive explozive, au fost găsite în maşina bărbatului.

Poliţia a confirmat, miercuri, informaţiile potrivit cărora Stephen Paddock a închiriat o cameră la hotelul Ogden din Las Vegas, la sfârşitul lunii septembrie, dar motivele acestei acţiuni sunt deocamdată necunoscute.

Potrivit unor surse, Paddock ar fi planificat un atac la festivalul de muzică în aer liber "Life is Beautiful", la care au participat formaţiile Lorde şi Chance the Rapper. Camera închiriată la hotelul Ogden avea o vedere bună către concertul respectiv.

Şeriful Joseph Lombardo a mai anunţat că 317 persoane rănite în atacul din Las Vegas au fost externate din spitale. Bilanţul persoanelor decedate se menţine la 59. 

Iubita atacatorului credea că acesta vrea să rupă relaţia cu ea

Prietena autorului atacului armat din Las Vegas a declarat, joi, că nu a avut nicio informaţie privind plănuirea masacrului de către Stephen Paddock, relatează site-ul BBC News.

"Nu mi-a trecut niciodată în minte că plănuia astfel de violenţe împotriva cuiva. L-am iubit şi am sperat la un viitor liniştit alături de el. Voi colabora pe deplin cu ancheta. Tot ce pot face pentru a uşura suferinţa şi a ajuta în orice fel, voi face. Vă rog să respectaţi intimitatea mea şi a familiei mele", a precizat Marilou Danley, prin intermediul unui comunicat citit de către avocatul acesteia.

Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani, a mai transmis că Stephen Paddock "nu mi-a spus niciodată nimic sau nu a avut nicio acţiune" pe care să o interpreteze ca un semnal de avertizare pentru atacul ce a urmat, declarându-se şocată de "actele de violenţă inexplicabile şi oribile" pe care prietenul ei le-a comis.

Prietena autorului atacului armat din Las Vegas a revenit în SUA în cursul zilei de marţi, după o călătorie în Filipine, şi a fost interogată de FBI, care încearcă să afle motivele din spatele crimelor comise de către Stephen Paddock.

Marilou Danley a mai precizat că Stephen Paddock a surprins-o cu un "bilet ieftin" de avion şi a invitat-o să-şi viziteze familia. Ulterior, bărbatul i-a trimis 100.000 de dolari pentru a cumpăra o casă.

"Am fost recunoscătoare, dar sincer eram îngrijorată că era o cale prin care să se despartă de mine", a spus Danley.

Citește și: