Gandul.info
Andrei Ionascu
2002 vizualizări 4 oct 2017

Lombardo a spus că Stephen Paddock a continuat să tragă focuri de armă timp de nouă minute. În plus, Paddock a instalat camere video în jurul camerei de hotel, inclusiv pe un cărucior cu mâncare.

"Anticipez că voia să vadă dacă vine cineva să-l reţină. Sunt sigur că a evaluat toate acţiunile sale, ceea ce este îngrijorător", a spus Lombardo.

Anchetatorii au mai precizat că au găsit 23 de arme în camera de hotel şi un dispozitiv numit "stock bump", care permite accelerarea descărcării muniţiei prin transformarea unei arme semiautomate într-una complet automată.

James Lombardo a mai anunţat că au fost finalizate percheziţiile la proprietatea lui Stephen Paddock din Reno, unde au fost descoperite cinci pistoale, două puşti şi o cantitate mare de muniţie.

Anterior, anchetatorii au găsit 18 arme de foc, explozibil şi muniţie în locuinţa bărbatului suspectat de comiterea atacului armat din Las Vegas, aflată în oraşul Mesquite din statul Nevada. În acelaşi timp, câteva kilograme de nitrat de amoniu, un material folosit pentru a confecţiona dispozitive explozive, au fost găsite în maşina lui Stephen Craig Paddock.

Motivul acţiunii lui Stephen Paddock rămâne necunoscut pentru investigatori. "Această persoană ar fi putut să se radicalizeze, fără să ştim noi şi vrem să identificăm acea sursă. Vă asigur că această anchetă nu a fost încheiată cu moartea domnului Paddock", a mai spus James Lombardo.

Cel mai grav atac armat comis în Statele Unite este cel produs la un concert în aer liber desfăşurat în oraşul Las Vegas pe 1 octombrie 2017, soldat, potrivit bilanţului existent în acet moment, cu 59 de morţi şi 527 de răniţi. Atacatorul, Stephen Paddock (64 de ani), a deschis focul de la cel de-al 32-lea etaj al hotelului Mandalay Bay, apoi s-a sinucis.

Citește și: