Alina Matis
4760 vizualizări 8 mar 2012

Mai multe iranience care trăiesc în exil în Europa au protestat topless împotriva abuzurilor lumii arabe faţă de femei, relatează Huffington Post.

“Cred în egalitatea dintre femei şi bărbaţi”, “Nuditatea mea este un ‘nu’ faţă de lapidare” şi “Gândurile mele, corpul meu, alegerea mea” – spun, pe rând, iraniencele care care apar în înregistrare.

Filmuleţul are şi rolul de a promova un calendar nud lansat astăzi, de Ziua Internaţională a Femeii, de acelaşi grup de activiste. "Calendarul Revoluţionar Nud" este dedicat bloggeriţei egiptene Aliaa Magda Elmahdy, care a postat pe site-ul personal mai multe poze cu ea dezbrăcată, în semn de protest faţă de discriminarea sexuală din lumea islamică. Femeile au vrut ca gestul lor să îi fie dedicat şi actriţei iraniene Golshifteh Farahani, căreia i s-a interzis să se mai întoarcă în ţara sa după ce a pozat semi-nud în revista franceză Madame Le Figaro.16:10

“Înregistrarea este cu adevărat provocatoare. Însă nu este clar cum vor putea filmuleţul sau calendarul nud să ‘ajute la promovarea drepturilor femeilor şi a liberei exprimări’, cum se spune în videoclip”, comentează Radio Free Europe.

„Islamismul şi religia în general sunt obsedate de corpul femeii. Ne cer să avem văl, să fim legate. În faţa acestui asalt, nuditatea sparge tabuuri şi sunt o formă importantă de rezistenţă", a declarat Maryam Namazie, activista care a avut ideea protestului topless pentru Ibtimes.com.

Filmuleţul de protest al iraniencelor (CONŢINE NUDITATE):

Citește și: