Alina Matis
Ioana Bojan
12743 vizualizări 29 mai 2012

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter a avut loc în această dimineaţă în ITALIA, în zona de nord.

UPDATE 14.48 Printre răniţi se află şi un român, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Ovidiu Dranga. "Numele lui este Popa Laurenţiu Danile, în vârstă de 44 de ani, care a suferit un accident uşor la un picior, el primind deja îngrijirile medicale necesare", a afirmat oficialul MAE, cu referire la român, care se afla la Mirandola în timpul seismului.

UPDATE 14.30 Numărul victimelor confirmate a ajuns acum la 11, potrivit presei din Italia, citată de Mediafax.

UPDATE 14.00 Un nou cutremur cu durată mare şi cu magnitudinea cuprinsă între 5,3 şi 5,4 a fost resimţit în aceeaşi zonă din nordul Italiei afectată de celelalte seisme de astăzi, relatează AFP. Potrivit datelor preliminare ale institutului, noul cutremur s-a produs la o adâncime de doar un kilometru.

UPDATE 12.45 Bilanţul a fost revizuit şi cuprinde opt morţi confirmate. Printre victime se numără un pachistanez, un marocan şi cel puţin un italian, conform La Repubblica.

UPDATE 11.55 Un cutremur a avut loc şi în Bulgaria.

UPDATE 11.45 Corriere anunţă că trei persoane ar fi murit în regiunea Emilia-Romagna, din cauza cutremurului, în timp ce La Repubblica relatează că ar fi "cel puţin cinci morţi" confirmate.

FOTO: Corriere della Sera

UPDATE 11.40 Mai multe trenuri au fost oprite pe rutele Bologna - Verona, Bologna - Padua, Bologna - Milan, conform La Republicca.

UPDATE 11.30 La Republicca anunţă că în San Felipe sul Panaro, orăşelul unde a fost anunţat un mort în urma seismului, s-a prăbuşit un turn. Mai multe case şi biserici s-ar fi dărâmat şi la Milano şi Finale, potrivit aceleiaşi surse. Se crede că există oameni blocaţi sub dărâmături.

SURSA FOTO: La Republicca

UPDATE 11.20 Au apărut primele imagini din timpul cutremurului:

UPDATE 11.15 Replica seismului ar fi produs victime în orăşelul San Felipe sul Panaro, anunţă presa italiană. Se crede că există cel puţin un mort în această localitate, însă informaţia nu a putut fi confirmată până în acest moment de autorităţi.

UPDATE 11.08 Mai multe clădiri de birouri din Milano au fost evacuate, ca măsură de precauţie, informează Corriere della Sera, care subliniază că, până în acest moment, nu s-au înregistrat victime.

FOTO: Corriere della Sera

UPDATE 10.55 Corriere della Sera anunţă o replică de 5,8 grade pe scara Richter. Oamenii au ieşit în stradă la Milano, iar serviciile de urgenţă au primit sute de apeluri.

UPDATE 10.50 Cutremurul s-a produs la 40 de kilometri nord de oraşul Bologna şi la 60 de kilometri est de Parma, la o adâncime de aproximativ 9,6 kilometri, scrie BBC News, care citează Reuters.


Epicentrul seismului a fost localizat în Emilia-Romagna, regiune deja afectată de cutremurul de acum zece zile, care s-a soldat cu şase morţi şi mii de sinistraţi, relatează AFP.

Seismul a fost resimţit în jurul orei 7.00 GMT (10.00, ora României) în toată regiunea de centru-nord din Italia, de la Bolzano, lângă frontiera cu Austria, până la Milano, Bologna, dar şi în Toscana, la Florenţa şi Pisa, unde birourile publice au fost evacuate ca măsură de precauţie.

Primele informaţii nu menţionează victime sau pagube, potrivit presei.

Italia a înregistrat în ultimele zece zile numeroase cutremure, atât în nord, cât şi în sud, unde luni s-a produs un seism cu magnitudinea 4,3.

Citește și: