Leila Bolat
3139 vizualizări 17 iun 2013

Directorul centrului olimpic de pregătire Tyumen Judo, Viaceslav Iurlov, a declarat că sportiva Elena Ivaşcenko, cvadruplă campioană europeană care a decedat săptămâna trecută, suferea de depresie de la Jocurile Olimpice din 2012 şi de aceea s-a sinucis, informează rsport.ru.

Ivaşcenko a fost învinsă la JO de la Londra, în sferturile de finală ale categoriei +78 kilograme, de către sportiva cubaneză Idalys Ortiz, care a câştigat ulterior medalia de aur. Elena Ivaşcenko a pierdut şi recalificările, în faţa ucrainencei Irina Kindzerska.

"Elena Ivaşcenko era o persoană frumoasă, bună şi sociabilă. O sportivă puternică în competiţii, dar o tânără fragilă în afara concursurilor. Depresia ei a început după înfrângerea de la Jocurile Olimpice. S-a condamnat pentru acel eşec. Pe acele sportive în faţa cărora a pierdut le învinsese înainte de mai multe ori", a afirmat Iurlov.

Ivaşcenko a suferit în ultimele luni şi câteva operaţii la un picior şi avea următoarea intervenţie chirurgicală programată în iulie. "Nu s-a plâns niciodată. A ţinut totul în ea. Se pare că nu a mai făcut faţă depresiei şi a ales să se sinucidă", a menţionat Viaceslav Iurlov.

Elena Ivaşcenko a murit, sâmbătă dimineaţă, după ce a sărit de la etajul 15 al unui bloc din oraşul Tyumen. Sportiva rusă avea 28 de ani.

Autorităţile locale au anunţat că au găsit în apartament un paşaport în care se afla un bilet de adio.

Elena Ivaşcenko a câştigat de patru ori medalia de aur la Campionatul European, în 2007, 2009, 2011 şi 2012. Ea a obţinut şi o medalie de argint, în 2008, şi două de bronz, în 2007 şi 2011, la Campionatele Mondiale.

Citește și: