Mihai SCHIAU
4514 vizualizări 12 mai 2012

Daily Mail publică un reportaj cutremurător despre o nouă formă de "medicină alternativă" din China: pastilele făcute din piele şi carne de bebeluşi, despre care se spune că pot vindeca orice boală.

Resturile bebeluşilor avortaţi sunt tăiate în bucăţi mici, uscate, puse la microunde şi apoi transformate într-o pudră, care intră în capsulele magice, scrie Daily Mail. Chinezii cred că acestea pot opri îmbătrânirea, dar şi lupta cu boli precum cancerul. "Dacă iei două tablete pe zi, după o săptămână vei simţi diferenţa", a declarat o farmacistă.

Daily Mail scrie că aceasta este o formă "bolnavă, canibală şi ilegală" de medicină, pe care autorităţile chineze vor să o ascundă de restul lumii. Cu toate acestea, pastilele sunt larg răspândite: poliţiştii de frontieră sud-coreeni au dejucat 35 tentative de a introduce aceste medicamente în ţară şi au confiscat 17.000 de pastile din China, în doar nouă luni.

 

Aici sunt stocaţi fetuşii, înainte de a fi transformaţi în pudră

Motivul pentru care această formă de "medicină alternativă" a apărut în China este faptul că locuitorii ţării au dreptul la un singur copil. Din acest motiv, au loc peste 13 milioane de avorturi anual, adică 35.000 pe zi. Doctorii, farmaciştii şi chiar membrii familiilor cu copii avortaţi fac bani din această afacere.

Daily Mail scrie că ideea că fetuşii sunt buni pentru sănătatea oamenilor datează de sute de ani, din dinastia Ming. În plus, se consideră că fetusul este cu atât mai sănătos cu cât se apropie de data naşterii.

O pastilă costă 30 de euro, iar un întreg fetus congelat - 124 de euro

Un reportaj filmat cu camera ascunsă de o televiziune sud-coreeană a prezentat mai mulţi doctori care recunoşteau că produc pastile din carne de bebeluşi. "Sunt foarte bune pentru tine, ia două pastile pe zi. Dar nu mai multe, că îţi va curge sânge pe nas", a explicat un doctor care a precizat fără niciun scrupul că fetusul din care sunt făcute pilulele respective avea şapte luni.

Pe lângă faptul că este imoral, ingeratul pastilelor din pudră de bebeluşi este şi foarte periculos, acestea conţinând o sumedenie de bacterii, explică Daily Mail. Cu toate acestea, în ultima vreme, piaţa acestor pilule a explodat, preţul lor crescând de 50 de ori, de la 60 de cenţi la 30 de euro. De asemenea, a început să se vândă separat şi "ingredientul" medicamentelor, adică un fetus tăiat în bucăţi şi congelat, care poate ajunge la 124 de euro.

În ciuda procesului de producţie, pastilele au un succes incredibil atât la chinezi, cât şi la sud-coreeni, care spun că acestea sunt foarte eficiente. "Obişnuiam să le iau foarte des. Când rămâneam fără pastile, îi ceream fiului meu să-mi trimită prin poştă. E un medicament foarte bun, te face plin de energie. Dar acum pastilele s-au scumpit", susţine o comerciantă din Coreea de Sud, în timp ce o femeie din China spune că pastilele l-au ajutat pe fiul ei să scape de bolile la plămâni.

În ciuda evidenţelor, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din China spune că nu are nicio dovadă că astfel de pastile ar fi produse în ţara sa. 

Citește și: