Corina VÂRLAN
7470 vizualizări 22 nov 2012

Premierul britanic, David Cameron, a declarat joi, înainte de începerea Consiliul European de la Bruxelles, că, în ciuda tăierilor mari propuse de preşedintele Herman van Rompuy, nu este "deloc mulţumit" şi va negocia dur pentru a obţine o înţelegere cât mai avantajoasă atât pentru contribuabilii din Regatul Unit, cât şi pentru cei europeni, potrivit serviciului video al Consiliului European.

"Nu sunt mulţumit deloc. (...) Într-un moment în care trebuie să luăm decizii dificile acasă în ceea ce priveşte cheltuielile publice, este greşit să existe propuneri pentru aceste creşteri suplimentare ale cheltuielilor în UE aşa că vom negocia pentru a obţine o înţelegere bună pentru contribuabilii britanici şi pentru contribuabilii europeni", a explicat Cameron.

Statele membre ale UE negociază, zilele acestea, bugetul multianual al uniunii, pentru perioada 2014-2010. Atât oficialii britanici, cât şi cei ai altor state care contribuie cel mai mult la acest buget încearcă să îi scadă plafonul de cheltuieli, spunând că este greu de justificat o creştere a bugetului UE atunci când ţările membre realizează tăieri masive ale propriilor cheltuieli.

Citește și: