4835 vizualizări 11 sep 2016

Timp de câteva zile, parcul tematic " Patriot", poligoanele Kubinka şi Alabino şi-a deschis porţile pentru vizitatori. Pe o suprafaţă de 200 de mii de metri pătraţi sunt expuse cele mai moderne arme ale Rusiei precum şi logistica necesară în caz de un eventual conflict, potrivit Ştirilor TVR.

Anul acesta, la forum participă peste o mie de întreprinderi din Rusia care produc armament, echipament şi tehnica militară. La expoziţie pot fi văzute cele mai moderne sisteme de apărare antiaeriană S 400 sau Pantsir. Interesul pentru tehnica de luptă rusească este destul de mare. Delegaţii din Asia, Orientul Mijlociu şi America Latină au venit aici pentru a testa piaţa şi, eventual, să facă noi achiziţii de armament.

Multe dintre exponate au fost testate şi au primit calificative foarte bune în condiţii reale de război.

Oficialii ruşi, dar şi mulţi vizitatori sunt interesaţi de standurile unde sunt expuse proiectile cu ghidaj laser, arme de toate tipurile, drone, echipamente de luptă şi  simulatoare.

Potrivit lui Vladimir Morozov, reprezentant al unei firme producatoare de armament:, "La ora actuală, armamentul nostru de înaltă  precizie este foarte căutat în lume.  În special producem pentru armata rusă,  ca principal beneficiar dar mai şi exportăm."

Suma contractelor încheiate rămâne confidenţială. Clienţii intersaţi de un anumit timp de armament pot să îl vadă în acţiune pe poligon sau în cadrul unor vizionari cu circuit închis.

Citește și: