Luminiţa Bogdan
2082 vizualizări 30 iun 2014

Descoperirea a fost făcută de echipele de salvare care au urcat la bordul unei nave de pescuit având la bord aproximativ 590 de refugiaţi şi imigranţi, pentru a evacua persoanele în dificultate, printre care şi două femei însărcinate.

Vaporul a fost remorcat de nava Grecale a Marinei şi urma să ajungă luni la Pozzallo, în sud-estul Siciliei.

Privit autorităţilor italiene, cel mai probabil imigranţii au murit asfixiaţi. Cadavrele au fost găsite într-o parte a ambarcaţiunii spre care accesul era dificil.

Nu este pentru prima dată când echipele de intervenţie găsesc cadavre de imigranţi la bordul navelor salvate în Canalul Siciliei, însă numărul nu a mai fost până acum atât de mare.

La 14 iunie, 10 imigranţi s-au înecat în urma naufragiului ambarcaţiunii în apropierea coastelor libiene, iar alţi 39 de imigranţi care se aflau pe aceeaşi barcă pneumatică au fost salvaţi de o navă a Marinei italiene.

De asemenea, Marina italiană a anunţat că, în weekend, a venit în ajutorul a 1.654 de imigranţi şi refugiaţi aflaţi la bordul a şapte şapte ambarcaţiuni şi bărci de pescuit.

Intervenţiile fac parte din operaţiunea Mare Nostrum, lansată de Italia în toamna anului 2013 după două naufragii tragice, unul în apropiere de Lampedusa şi altul în apropiere de Malta, care s-au soldat cu cel puţin 400 de morţi.

De la începutul anului, peste 60.000 de imigranţi şi refugiaţi fugiţi de război au debarcat în sudul Italiei, potrivit autorităţilor de la Roma. Recordul din 2011, când numărul de imigranţi a ajuns la 63.000 de persoane, pe fondul revoltelor din Primăvara Arabă, ar urma să fie depăşit.

Citește și: