Mihai Draghici - Mediafax
12856 vizualizări 23 mar 2016

"Unul dintre teroriştii de la Bruxelles a fost arestat în iunie 2015 la Gaziantep. A fost expulzat în Belgia pe 14 iulie 2015, iar ambasada belgiană a fost informată", a declarat Recep Tayyip Erdogan, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

"Autorităţile belgiene au fost avertizate că acest individ avea legături cu organizaţii teroriste", a subliniat Erdogan, fără a dezvălui identitatea islamistului.

Potrivit unor surse citate de presa belgiană şi germană, teroristul care a fost arestat scurt timp în Turcia în 2015 a fost Ibrahim El Bakraoui.

Najim Laachraoui, în vârstă de 24 de ani, s-a aruncat în aer marţi pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, împreună cu Ibrahim El Bakraoui, în vârstă de 29 de ani. Iniţial, autorităţile belgiene anunţaseră că Najim Laachraoui este în viaţă, fiind dat în urmărire. Miercuri seară, anchetatorii au anunţat că islamistul s-a sinucis în atentate.

Khalid El Bakraoui, în vârstă de 27 de ani, un alt membru al reţelei teroriste Stat Islamic, este autorul atacului sinucigaş comis la metroul din Bruxelles.

Citește și: