Silviu Bănilă
224 vizualizări 7 mai 2018

LaRoche a marcat 255 home run-uri în cariera sa de 12 ani şi, cu ocazia întâlnirii NRA, a purtat un tricou care a atras aplauzele celor aproape 1.300 de spectatori, scrie msn.com.

„Iisus mă iubeşte, pe mine şi armele mele”, a declarat LaRoche.

„Nu mă înţelegeţi greşit: Iisus este doar iubire, recunoştinţă, milă”, a spus LaRoche, în vârstă de 38 de ani, un evanghelist cunoscut pentru un incident din 2016, în urma căruia a renunţat la un contract de 13 milioane de dolari cu Chicago White Sox, după ce echipa l-a rugat să nu-şi mai aducă fiul atât de des la clubul sportiv.

Asta nu înseamnă că Iisus „a fost un pacifist, însoţit mereu de un miel alb, evitând mereu conflictele”, a adăugat sportivul. El a invocat fragmente din Evanghelia după Matei (10:34), în care Iisus a spus: „Nu am venit să aduc pacea, ci sabia”.

„Este vorba de Dumnezeu, de ţară, de protejarea libertăţii”, a declarat, la rândul ei, Donna Hyde, o bunică de 68 de ani, care a crescut trei generaţii de membri NRA. Ea a purtat insigne cu mesajul „Sunt NRA, am votat”.

„Dumnezeule, ne încredem în Tine, ci nu în guverne sau armate, în tehnologie sau chiar în propriile noastre braţe”, a declarat un alt membru al NRA, Joe Gregory, care a donat un milion de dolari pentru asociaţie.

Un alt participant la eveniment, instructorul certificat de NRA Edward Sparks, din Ormond Beach, Florida, a declarat că a înfiinţat un grup în biserica sa din comunitate, pentru cei care vor să meargă cu motocicleta şi să tragă cu arma.

Sparks a citat, de asemenea, din Biblie: „Lăudat fie Domnul, piatra mea de temelie, care îmi antrenează braţele pentru război şi degetele pentru luptă”.

Iisus a fost un profesor, care şi-a motivat discipolii prin putere - ca şi un instructor de arme, a spus Sparks. „În congregaţia mea, iau bătrânele şi le transform în persoane înarmate şi periculoase. Una dintre ele mi-a zis: M-ai antrenat şi acum nu mă mai tem de nimic. Dar ei ar trebui să se teamă de mine”.

Citește și: