Anna Primac
954 vizualizări 20 iun 2014

"Petro Poroşenko a menţionat necesitatea eliberării ostaticilor şi instaurarea unui regim de control la frontiera dintre Ucraine şi Rusia", a afirmat Preşedinţia într-un comunicat.

"Preşedintele ucrainean a subliniat că speră că planul său de pace va fi susţinut, aşa cum este susţinută iniţiativa de încetare a focului" în Estul separatist, potrivit comunicatului citat.

La rândul său, Putin şi-a exprimat susţinerea faţă de eforturile îndreptate spre detensionarea situaţiei în regiunile Doneţk şi Lugansk şi s-a declarat în favoarea implementării planului de pace a preşedintelui ucrainean.

"Preşedintele Rusiei a discutat (cu Poroşenko) despre problemele legate de relaţiile ruso-ucrainene, subliniind în special importanţa încetării focului în zonele de conflict din sud-estul Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Marţi seara, preşedintele rus şi omologul său ucrainean au discutat despre o eventuală încetare a focului, după ce doi jurnalişti ruşi au fost ucişi în conflictul care opune armata ucraineană miliţiilor proruse din estul ţării.

Citește și: