Gandul
32957 vizualizări 8 iun 2019

Iniţial, ruşii au anunţat că nava americană a fost cea care a făcut manevre periculoase, potrivit Business Insider. Totuşi, imaginile publicate ulterior de US Navy arată contrariul. Căpitanul crucişătorului american, USS Chancellorsville, a declarat că a ordonat schimbarea cursului şi trecerea motoarelor pe mod înapoi pentru a evita ciocnirea cu nava rusă.

Imaginea cu cei doi marinari dezbrăcaţi de la bordul distrugătorului Amiral Vinogradov contrastează puternic cu cele ale incidentului periculos în care au fost implicate cele două nave, aflate la o distanţă de doar câteva zeci de metri una de alta.

Foto: captură din video

Amiral Vinogradov este un distrugător din clasa Udaloy. Aceste nave au fost construite în perioada  1977 - 1994. Distrugătorul rus are un echipaj de aproximativ 300 de persoane şi o greutate maximă de 7.570 de tone.

De cealaltă parte, USS Chancellorsville este un crucişător din clasa Ticonderoga. Aceste navele au fost construite în perioada 1980 - 1994. Chancellorsville are o greutate de 9.800 de tone şi un echipaj format din aprximativ 330 de marinari.

Foto: USS Chancellorsville (sus) şi Amiral Vinogradov (Sursa: Wikipedia)

Citește și: