1922 vizualizări 31 dec 2013

Doi români, cu vârste de 20 şi 22 de ani, au fost arestaţi de poliţia austriacă cu 37 de ceasuri de lux în maşina lor, au anunţat luni autorităţile locale, citate de agenţia de presă austriacă APA, relatează AFP.

Cei doi bărbaţi sunt suspectaţi de implicare într-un jaf de la Strasbourg, pe 27 decembrie. A doua zi după jaf, un aviz de căutare pentru un vehicul a fost transmis centrului de poliţie din Nickelsdorf, în estul Austriei.

Maşina a fost oprită pe o autostradă din estul Austriei, la Alland, şi a fost inspectată de mai multe unităţi de poliţie. Patru pachete conţinând cele 37 de ceasuri, în valoare de sute de mii de euro, precum şi un aparat de electroşocuri au fost descoperite, a precizat poliţia austriacă.

Cei doi suspecţi, care neagă faptele imputate, au fost plasaţi în arest preventiv la închisoarea din Sankt Pölten (est).
Potrivit poliţiei din Austria Inferioară, cei doi bărbaţi sunt, de asemenea, suspectaţi de participare la un furt pe 4 octombrie, în Franţa. Producătorul de ceasuri de lux Vacheron Constantin a fost ţinta unui jaf spectaculos la 4 octombrie, pe Rue de la Paix din Paris, prejudiciul furtului fiind estimat la cel puţin un milion de euro.

Anna Primac, anna.primac@mediafax.ro

Citește și: