23565 vizualizări 17 aug 2017

UPDATE 07:20 Ministerul Afacerilor Externe anunţă că doi români au fost răniţi în atentatul produs joi seara în Barcelona, soldat cu moartea a 13 persoane şi rănirea a circa 80. Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română.

Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa fiind stabilă, anunţă Ministerul de Externe.

”Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetăţenii români răniţi sunt internaţi”, mai transmite sursa citată.

UPDATE 23:40 Consulul României la Barcelona verifică dacă un român a fost rănit în atentat: ”Cineva a scris că un cetăţean român ar fi rănit, dar spune că probabil nişte fracturi şi refuză să îşi dea datele

UPDATE 23:00 Unul dintre indivizii suspectaţi de implicare în atentatul din Barcelona, împuşcat mortal

UPDATE 22:30 Atacul terorist de la Barcelona a fost revendicat de ISIS.

UPDATE 22:15 Numărul răniţilor în atentatul de la Barcelona a ajuns la 80, potrivit cotidianului spaniol El Pais

UPDATE 21:25 Poliţia confirmă, oficial, că 13 persoane au murit în atacul terorist de la Barcelona şi că 50 de persoane sunt rănite şi anunţă că autorul atacului a fost reţinut

UPDATE 21:07 Un nou atac în Barcelona: o maşină a forţat un baraj al poliţiei. Cel puţin trei poliţişti sunt răniţi

UPDATE 21:00 Donald Trump, prima reacţie după atentatul de la Barcelona. Spania, avertizată de CIA de acum câteva luni

UPDATE 20:56 Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a transmis, în cadrul unei conferinţe de presă, că teroriştii vor fi aduşi în faţa justiţiei.

"Teroriştii din întreaga lume ar trebui să ştie că SUA şi aliaţii săi vor face toate demersurile pentru a vă găsi şi aduce în faţa justiţiei", a spus Tillerson.

UPDATE 20:53 Atacatorul care a închiriat furgoneta cu care a intrat în mulţime trăia în Ripoll (Girona) şi este din Marsella, potrivit Interviú.

UPDATE 20:15 Duba care a fost implicată în atacul terorist a fost închiriată de Driss Oukabir , potrivit identificării făcute de poliţie care a făcut publică şi o fotografie a acestuia. 

UPDATE 19:53 Potrivit poliţiei, citate de presa spaniolă, bilanţul provizoriu al atacului terorist este de cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi, dintre care mulţi grav. Circulaţia a fost oprită în centrul Barcelonei.

UPDATE 19:45 Cei doi presupuşi autori ai atacului terorist au luat ostatici în restaurantul "La Luna de Estambul", în care s-au baricadat. Poliţiştii poartă negocieri cu aceştia. Totodată, a doua furgonetă, căutată de autorităţi, a fost găsită.

UPDATE 19:43 MAE anunţă că deocamdată nu sunt indicii că printre răniţi ar fi şi cetăţeni români. 

”Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează şi cetăţeni români. Momentan nu există indicii în acest sens. De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză”, transmite MAE.

UPDATE 19:40 Cel de-al treilea deces a fost confirmat, scrie El Pais. Potrivit TV3 însă numărul morţilor este mai mare de şase, însă nu se precizează sursa acestei informaţii. 

UPDATE 19:28 Poliţia a confirmat că este vorba de un atac terorist, potrivit Le Figaro. De asemenea, presa spaniolă informează că poliţiştii caută o a doua furgonetă care ar putea fi implicată. 

Traseul mortal al dubei

UPDATE 19:24 Aproape 80 de persoane s-au baricadat într-o biserică din zona în care s-a produs atacul, după ce au circulat informaţii potrivit cărora doi bărbaţi înarmaţi sunt într-un local din zonă, potrivit Guardian. 

UPDATE 19:12 Poliţia spaniolă a confirmat că incidentul rutier produs joi după-amiază în oraşul Barcelona a fost un act deliberat, luînd în calcul şi varianta unui atac terorist. Potrivit Poliţiei, autorul sau autorii, nefiind clar în acest moment câte persoane au fost implicate, s-au ascuns într-un bar turcesc.

"Numeroase persoane au fost lovite de un individ cu o autoutilitară, pe Bulevardul La Rambla din Barcelona. Multe persoane au fost rănite", a transmis Poliţia regională (Mossos d'Esquadra).

Ştire în curs de actualizare

Citește și: