Gandul.info
Andrei Ionascu
2607 vizualizări 6 oct 2017

Oficialul american, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a precizat că Donald Trump va anunţa implementarea unei strategii mai ample privind Iranul, care se va concentra în principal pe confruntarea situaţiei. Administraţia Trump a criticat frecvent acţiunile Iranului în Orientul Mijlociu.

Preşedintele american are ca termen limită data de 15 octombrie pentru a certifica dacă Teheranul respectă înţelegerea şi dacă acordul satisface interesele de securitate ale SUA. Recent, Trump a spus că s-a hotărât în privinţa acestei înţelegeri, dar a refuzat să-şi dezvăluie decizia.

Dacă Donald Trump va denunţa acordul nuclear iranian, Congresul SUA va avea 60 de zile pentru a decide reinstituirea sancţiunilor împotriva Teheranului, suspendate în baza acordului.

Anularea înţelegerii semnate în 2015, catalogată de Donald Trump drept "ruşinoasă", dar susţinută de celelalte mari puteri care au negociat cu Iranul (Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia, China, UE), ar putea declanşa o cursă regională a înărmării şi ar putea intensifica tensiunile din Orientul Mijlociu.

Citește și: