Silviu Bănilă
444 vizualizări 16 apr 2018

Preşedintele american a lansat un mesaj furios pe Twitter, referitor la raidul FBI-ului asupra biroului avocatului său, Michael Cohen, care a făcut parte dintr-o anchetă privind unele fraude bancare şi încălcarea legilor privind finanţarea campaniilor electorale.

„Privilegiul avocat-client este un lucru al trecutului. Am mulţi (prea mulţi!) avocaţi şi ei se întreabă, probabil, când vor ajunge în birourile, în casele lor, inclusiv în telefoanele şi computerele personale. Toţi avocaţii sunt îngrijoraţi!”, a scris, duminică, Trump, potrivit Daily Mail.

Gazda emisiunii „Morning Joe” de la NBC a răspuns printr-un mesaj şi l-a acuzat pe Trump că ar avea o relaţie „infracţională” cu avocatul său.

„Haideţi să ne calmăm: Când relaţia lor nu este folosită în scopul comiterii unei infracţiuni, relaţia avocat-client este în siguranţă”, a scris Brzezinski pe Twitter.

„Este problematic, deoarece se confruntă cu dumneavoastră şi multitudinea de scheme frauduloase în care sunteţi implicat (cel puţin aşa am auzit, Donald”, a declarat aceasta.

Brzezinski şi colegul ei de platou, Joe Scarborough, au un conflict mai vechi cu Trump şi cele două părţi se insultă în mod frecvent.

Joi, moderatorii tv l-au atacat pe preşedinte, care s-a plâns că nu a primit destule mulţumiri pentru victoriile militare din Orientul Mijlociu.

„Acesta este un individ care răspunde ştirilor tv, care răspunde unor afirmaţii, potrivit cărora a făcut aceleaşi greşeli ca şi Barack Obama”, a spus Scaraborough.

„Scrie imediat pe Twitter: „Unde este mulţumirea noastră, America?” În locul acestui lucru, comandantul armatei ar putea mulţumi bărbaţilor şi femeilor care îşi riscă viaţa pe fronturile din toată lumea, care au făcut lucruri extraordinare cu ajutorul comandanţilor şi generalilor din teatrele de operaţiuni, ajutând la lupta contra ISIS”.

Brzezinski nu lansează atacuri doar la adresa lui Donald Trump, ci şi a rudelor sale. În februarie 2018, omul de televiziune a lansat un atac virulent la adresa Primei Doamne, Melania Trump şi a consilierului Casei Albe, Ivanka Trump - fiica preşedintelui - spunând că cele două femei au „locuri de muncă false”.

Ivanka a fost criticată dur, după ce a refuzat să-i răspundă reporterului NBC Peter Alexander la o întrebare legată de numărul mare de femei care l-au acuzat pe Trump de comportament indecent.

Ivanka a spus că este nedrept să fie „vizată” de o asemenea întrebare, deoarece este fiica preşedintelui. Brzezinski a criticat-o dur pentru acest lucru. „Ei bine, nu este ministrul transporturilor. A venit acolo ca să lupte pentru femei şi nu poate face faţă unei asemenea întrebări”, a spus Brzezinski.

„Totul este o glumă. O glumă desăvârşită. Ca şi rolul Melaniei în cyberbullying, o altă insultă pentru femei”.

Citește și: