Gandul.info
Andrei Ionascu
1016 vizualizări 1 ian 2018

„Statele Unite au oferit în mod prostesc Pakistanului peste 33 de miliarde de dolari drept ajutor în ultimii 15 ani, iar ei ne-au oferit la schimb minciuni şi înşelăciuni, considerând că liderii noştri sunt proşti. Pakistanul oferă un refugiu sigur teroriştilor pe care îi vânăm în Afganistan", a transmis Trump, prin intermediul contului de Twitter.

Potrivit unor surse citate de publicaţia The New York Times, administraţia Trump ia în calcul retragerea a 255 de milioane de dolari alocaţi pentru autorităţile de la Islamabad.

În luna august, Donald Trump a declarat că Pakistanul, unul dintre aliaţii SUA, găzduieşte organizaţii teroriste şi nu contribuie suficient la stabilizarea situaţiei din Afganistan.

În luna iulie, secretarul american al Apărării, James Mattis, a informat Congresul SUA că au fost retrase 50 de milioane de dolari din finanţarea către Pakistan, întrucât Islamabadul nu a putut dovedi faptul că "a luat măsuri suficiente împotriva reţelei Haqqani", o ramură a talibanilor afgani.

În replică, regimul pakistanez susţine că a lansat operaţiuni militare pentru a înlătura militanţii extremişti de pe teritoriul ţării, iar peste 17.000 de pakistanezi au murit în urma unor confruntări sau atacuri începând din 2001.

Citește și: