Silviu Bănilă
1760 vizualizări 28 feb 2019

Trump a spus că Kim Jong Un „s-a simţit foarte rău” din cauza studentului Otto Warmbier, care a fost închis în Coreea de Nord şi a murit la întoarcerea în SUA, unde a ajuns în 2017, în STARE VEGETATIVĂ.

„Închisorile acelea sunt dure, locuri dure, unde se întâmplă lucruri rele. Dar nu cred că Kim ştia”, a declarat Trump. „Îmi spune că nu ştia nimic şi o să-l cred pe cuvânt”.

Trump a mai considerat că nu ar fi fost în avantajul liderului nord-coreean ca Otto Warmbier să fie maltratat pe teritoriul ţării sale.

Mulţi l-au criticat însă pe Trump, care se încrede în cuvântul unui tiran, în loc să ţină cont de recomandările propriilor agenţii de informaţii.

„1. KIM JONG UN l-a încarcerat şi torturat pe studentul american Otto Warmbier în Coreea de Nord

2. PUTIN a fost implicat în alegerile americane

3. Mohammed bin Salman a ordonat uciderea jurnalistului american Jamal Khashoggi

Iată trei regimuri autoritare pe care Trump le crede pe cuvânt, în defavoarea propriilor servicii secrete”, scrie jurnalistul Wajahat Ali pe Twitter, potrivit huffpost.com.
 

Pe de altă parte, în toamna lui 2017, Lakshmi Kode Sammarco, medic legist din statul Ohio, a spus că în urma autopsiei lui Otto Warmbier, repatriat din Coreea de Nord, unde a fost ţinut prizonieri, nu a remarcat urme de tortură.  

 Tânărul de 22 de ani, condamnat la 15 ani de muncă forţată, în timpul unei vizite în Coreea de Nord, a suferit ”leziuni cerebrale cauzate de lipsa de oxigen”, potrivit doctorului legist, ce nu a putut determina originea acestor leziuni.

 Este interesant că preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat la acea vreme regimul de la Phenian că "l-a torturat" pe studentul american Otto Warmbier.

Într-un interviu acordat postului tv Fox News, şi părinţii lui Otto Warmbier au acuzat de asemenea Coreea de Nord că "l-a torturat şi l-a rănit intenţionat" pe fiul lor.

 Reprezentanţii regimului de la Phenian au negat acuzaţiile aduse de Statele Unite legate de torturarea studentului american închis în Coreea de Nord, afirmând că tânărul a fost închis în ”condiţii umane”. Coreea de Nord a mai acuzat SUA că efectuează o campanie de discreditare a regimului de la Phenian, alimentată de moartea lui Otto Warmbier, studentul american întors în Statele Unite în comă după 17 luni de detenţie în închisorile nord-coreene.

foto: Hepta

Citește și: