Cristina ANDREI
664 vizualizări 11 mar 2018

 

Evenimentul a fost organizat pentru susţinerea republicanului Rick Saccone, care candidează într-un district pe care Trump l-a câştigat cu peste 20 de puncte la alegerile din 2016. Preşedintele SUA l-a elogiat la Saccone, catalogându-l drept un om care ştie „lucruri pe care alţi oameni nu le ştiu” şi a vorbit şi despre aspectul fizic al celor doi candidaţi, spunând despre colegul său de partid că este „chipeş”, scrie The Guardian. 

Trump s-a referit, însă, destul de curprinzător la pedeapsa cu moartea, confirmând zvonurile potrivit cărora ar putea propune aplicarea acestei sancţiuni pentru traficanţii de droguri, susţinând un lung discurs în care a elogiat sistemul de justiţie din China. Preşedintele SUA  a subliniat că aceştia au avut la un moment dat probleme cu opioidele, cazuri „devastatoare” şi a argumentat că nu e drept ca traficanţii să fie trataţi mai indulgent decât criminalii: „Dacă cineva împuşcă pe cineva sau omoară pe cineva, primeşte pedeapsa cu moartea. Însă un traficant de droguri va omorî 2.000 sau 5.000 de oameni în timpul vieţii sale”, a explicat magnatul, admiţând şi că acest concept este unul foarte controversat: „Nu ştiu dacă această ţară este pregătită, dar cred că este o discuţie la care ar trebui să începem să ne gândim”. 

Acest discurs a marcat cele mai explicite declaraţii publice pe subiectul pedepsei capitale, cu toate că este cunoscut faptul că Trump l-a elogiat anterior pe preşedintele filipinez Rodrigo Duterte care a condus o campanie similară. 

Ulterior, Donald Trump a anunţat şi care este sloganul cu care va candida la următoarele alegeri din SUA: „Keep America Great” („Să păstrăm America grozavă”), dat fiind faptul că, spune el, deja a reuşit să transforme SUA într-o ţară minunată. 

 

Citește și: