Bianca Pavaluca
247 vizualizări 22 mar 2019

„Poziţia Uniunii Europene este bine cunoscută şi nu s-a schimbat. Uniunea Europeană nu recunoaşte suveranitatea Israelului în zonă”, a declarat Donald Tusk.

„Poziţia Uniunii Europene nu s-a schimbat. Uniunea Europeană, în conformitate cu legislaţia internaţională, nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate începând cu iunie 1967, inclusiv Înălţimile Golan, pe care nu le consideră teritorii israeliene”, a transmis un purtător de cuvânt al UE.

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că este timpul să sprijine suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan, teritoriu sirian ocupat de Israel în urma războiului din Orientul Mijlociu din 1967.

„După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască pe deplin suveranitatea Israelului faţă de Înălţimile Golan, care au o importanţă strategică şi de securitate critică pentru statul Israel şi stabilitatea regională”, a declarat Trump prin intermediul unei postări pe Twitter.

Israelul a luat în administrare Înălţimile Golan în anul 1981, dar celelalte guverne nu au recunoscut acest lucru. Siria a incercat să-şi recâştige suveranitatea asupra acestei regiuni.

Citește și: