789 vizualizări 13 sep 2016

Reid Hoffman, care este preşedintele LinkedIn şi partener al firmei de capital de risc, Greylock Partners, a remarcat o provocare pe o platformă de crowdfunding, lansată de Pete Kiernan, veteran de 26 de ani, care spunea că şi-ar dona orice sumă de bani, strânsă pentru ONG-urile care asistă veteranii, dacă Trump şi-ar publica situaţia financiară până în 19 octombrie, dată la care va avea loc dezbaterea prezidenţială finală. Astfel, dacă Kiernan va reuşi să îşi atingă sau chiar să îşi depăşească ţinta de 25.000 de dolari, Hoffman va multiplica de cinci ori suma, donând până la cinci milioane de dolari.

”Nu este niciun motiv real pentru care Trump continuă să îşi ţină la secret evidenţa taxelor plătite, exceptând faptul că acesta urmăreşte să îl transforme într-un pretext ieftin de dezbatere. În timp ce Trump evită să îşi ducă la îndeplinire obligaţia pe care o are faţă de poporul american, noi trebuie să îi arătăm că punem cu adevărat preţ pe transparenţă", a spus Hoffman. 

Demersul său vine la doar câteva zile după ce miliardarul Dustin Moskovitz, cofondatorul Facebook, a anunţat că va aloca 20 de milioane de dolari în campania lui Hilarry Clinton pentru a ajuta la înfrângerea lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă. Antreprenorul din Silicon Valley crede despre candidatul republicanilor că este periculos şi are potenţialul de a diviza ţara, iar „priza” lui la americanii care se simt lăsaţi în urmă ar putea fi, mai degrabă, „o diversiune deliberată”, scrie AP.

Şi Meg Whitman, directorul executiv al Hewlett Packard (HP) se declară împotriva lui Donald Trump, astfel că a promis că va investi bani grei în campania lui Clinton.
 

Citește și: