Valentin Vidu - Mediafax
718 vizualizări 18 sep 2013

Două treimi dintre germani se declară dezamăgiţi de campania electorală pentru alegerile legislative de la 22 septembrie, potrivit unui sondaj publicat miercuri, relatează AFP, potrivit Mediafax.

În această anchetă, realizată de Institutul Forsa, 67% dintre alegătorii germani afirmă că sunt dezamăgiţi, iar 47% consideră campania "puţin interesantă". Alţi 20% o califică "deloc interesantă".

Numai 3% cred campania "foarte interesantă", iar 25% "interesantă", potrivit acestui sondaj efectuat în perioada 11-12 septembrie pe un eşantion de 1.000 de persoane.

Germanii au păreri mai împărţite asupra problemei temelor abordate în campanie de către diferitele partide. Aproximativ 48% apreciază că formaţiunile şi-au exprimat opinia cu privire la subiectele de interes, în timp ce 46% estimează că partidele au ocolit preocupările cetăţenilor.

În toate sondajele de opinie, conservatorii se clasează pe primul loc, depăşiţi de popularitatea lui Merkel, urmaţi la distanţă de principalul partid de opoziţie, social-democraţii, care au făcut campanie pentru mai multă justiţie socială în ţară.

Principala necunoscută a scrutinului este cu cine va guverna Merkel, partenerii săi liberali confruntându-se cu dificultăţi. Ea ar putea să fie nevoită ca, până la urmă, să formeze o mare coaliţie cu social-democraţii.

 

Citește și: