Departamentul Externe
361 vizualizări 5 oct 2018

Africa de Sud are cea mai mare reţea feroviară a continentului, însă călătoria cu trenul este foarte periculoasă, din cauza infrastructurii învechite. Aproximativ 500 de persoane mor anual pe căile ferate ale ţării şi, în medie, circa 2000 sunt rănite în accidente feroviare.

Coliziunea a avut loc joi, la ora locală 17:30 (18:30, ora României), la o oră de vârf, iar 320 de pasageri au fost răniţi. Din fericire, nici unul dintre cei aflaţi în tren nu a fost lovit mortal în urma coliziunii. "Locuitorii răniţi au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale în diferite spitale", a spus serviciul de transport feroviar într-o declaraţie.

"O comisie de anchetă va fi instituită în curând pentru a determina cauza principală a accidentului".

Accidentele feroviare nu sunt o raritate în Africa de Sud. În ianuarie, un accident de tren similar care a avut loc la marginea oraşului Johannesburg, a rănit 200 de persoane.

Într-un raport, autoritatea de reglementare a siguranţei feroviare a guvernului a declarat că, în anul financiar 2016/17, 495 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 2079 au fost rănite în urma accidentelor feroviare, numărul victimelor fiind în creştere faţă de anii anteriori. Investiţiile în infrastructura feroviară sunt neglijate de autorităţi, lucru care a dus la deteriorarea căilor ferate.

 

 

Citește și: