Gandul.info
Marian Avram
352 vizualizări 28 feb 2018

Alegerile prezidenţiale anticipate din Venezuela vor fi organizate la 22 aprilie. Curtea Supremă a decis excluderea MUD (n.red. - coaliţia de opoziţie) din alegeri, o măsură contestată de Uniunea Europeană şi SUA. Maduro îşi doreşte să fie ales în funcţia de preşedinte pentru un nou mandat de şase ani, în contextul în care Venezuela se confruntă cu o gravă criză internă şi cu sancţiuni impuse de SUA şi UE.

”Acesta este planul patriei pentru 2025, care constă în consolidarea drumului şi moştenirii mult iubitului nostru comandant Hugo Chavez către prosperitatea economică”, a declarat Maduro.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi. După luni de proteste violente, Maduro a dispus crearea unei Adunări Naţionale Constituante, care este controlată de partidul de guvernământ, ca să contracareze Parlamentul dominat de opoziţie.

Citește și: