Raluca Pancu
1319 vizualizări 11 feb 2017

„Mulţi corupţi, mulţi peşti mari corupţi care sunt în lume şi a căror viaţă o ştim din ziare: poate au început cu un lucru mic, nu ştiu, furând la cântar: 'nu, punem 900 de grame, dar să pară un kilogram'. Corupţia începe cu puţin, cu dialog: 'Dar nu, nu este adevărat că îţi va face rău acest fruct! Mănâncă-l, este bun! Este un lucru mic, nimeni nu îşi dă seama. Fă-o, fă-o!'. Şi puţin câte puţin, puţin câte puţin, se cade în păcat, se cade în corupţie”, a afirmat Papa Francisc, la predica Sfintei Liturghii celebrată vineri, 10 februarie 2017, în capela de la Casa „Sfânta Marta”, potrivit Radio Vatican.

Reamintim că L'Osservatore Romano, oficiosul Vaticanului, citat de Radio Vatican, a publicat, zilele trecute, un articol despre situaţia din ţară, odată cu debutul protestelor în urma adoptării OUG 13/2017, pe care a catalogat-o drept o "criză profundă". În articol se precizează faptul că România este afectată de o adevărată ”paralizie politică” şi se află într-o ”criză profundă”, cu ”manifestaţii de protest impunătoare” în marile oraşe.

În acest context, Radio Vatican a menţionat faptul că viitoarea vizită în România a Papei Francisc ar putea fi îngreunată de "actuala ”paralizie politică”', care "nu face decât să complice inutil şi pe nedrept demersurile menite să faciliteze vizita" Suveranului Pontif. 

"Nu întâmplător, articolul din «L’Osservatore Romano» atrage atenţia cu privire la două gesturi: pe de o parte, lipsa de politeţe instituţională arătată de preşedinţii celor două camere ale parlamentului faţă de preşedintele României, iar pe de alta, apelul arhiepiscopului Ioan Robu adresat politicienilor, indiferent de apartenenţa politică, de a se gândi cu adevărat la binele şi viitorul ţării", mai arată Radio Vatican.

Citește și: